Gereklilik

Kritik altyapı ve endüstriyel şirketler operasyonel verimliliği artırmak için dijital dönüşüme yatırım yaptıkça, siber güvenlik riskleri önemli ölçüde arttı ve bu da plansız kesinti, olumsuz kurumsal marka algısı, veri ve güvenlik endişelerine yol açtı. Ağlar hem boyut hem de karmaşıklık açısından büyüdükçe, %100 görünürlüğü sağlamak zor bir iş haline geldi. Günümüzün siber güvenlik stratejileri, bir dizi aktif engelleme ve pasif izleme araçlarıyla hem hat içi (inline) hem de bant dışı (out-of-band) çözümleri birleştirir. Ağ TAP'leri, yaygın olarak kullanılan anahtarlama cihazlarından, SPAN bağlantı yerine AĞ VE GÜVENLİK izleme araçlarına paket görünürlüğünü sağlamak için en iyi uygulamaları sağlar. Tehdit algılama, İzinsiz Giriş algılama sistemleri (IDS) ve adli tıp araçları, ayrıca ağ koruması için kullanılacak araçlar, analiz edeceği eksiksiz paket verilerine bu sayede erişebilirler.

Sektörler
Neden Garland?
"Görünürlük" Paket Boyutunda İzleme Yaparak Başlar
Ağ TAP'leri (test erişim noktası), ağ bütünlüğünü etkilemeden veya bundan ödün vermeden paketleri kopyalayarak ağ trafiğinize erişmenizi, izlemenizi sağlayan donanım aygıtıdır.
Göremediğini Güvence Altına Alamazsın
İster ağın ucunda konuşlandırılmış, ister geleneksel bir veri merkezi veya kuruluş içinde konuşlandırılmış olsun, BT güvenliğinin ortak bir teması vardır. "Siber güvenlik araçlarının beslenmesi için eksiksiz paket görünürlüğü"
OT / EKS Görünürlüğü
Network alanınız boyunca ağ TAP'lerini dağıtmak, güvenlik çözümleri için eksiksiz paket görünürlüğü sağlar, çalışma süresini iyileştirir ve SPAN/Mirror noktalarının ortaya çıkardığı paket teslim sorunlarını ortadan kaldırır.
Kör Nokta Bırakmaz
Kör nokta: ağınızdaki izleme araçlarınızın tespit edemediği, ağdan bağımsız bir bölüm veya cihazdır. Göremediğiniz veya izleyemediğiniz bu alanlar için, içlerinde neler olduğunu bilmek veya belirli ağ segmentleri arasındaki verileri analiz etmek imkansızdır. Bunu engellemenin en etkili yolu kör nokta bırakmamaktır.
Faydalar

Operasyonel Görünürlük

Ağınızı Optimize Etmek İçin Paket Kayıplarını Önleme

Kör Nokta Bırakmadan Tüm Ağınızı İzleme


BT ve OT Ağlarında TAP Yapısının Sektörel Faydaları

Enerji Sektörü, Dünya’da endüstriyel kritik altyapıların başlarında gelmektedir. Burada kullanılan şebeke elemanları tek yönlü trafik ile korunmalıdır. “Data diyot” işlevi sayesinde elemanların bağlı olduğu kontrol ve yönetim sistemlerinden geriye doğru gelebilecek saldırılar (inbound attack) bu sayede önlenebilmektedir.
Finans Sektörü, günümüzde Siber saldırıların odağında bulunan sektörlerden biridir. Son derece önemli abone, hesap, ticari bilgiler hayati öneme sahiptir. İyi yönetilen siber saldırıların müşteri ve kurumlara vereceği zarar korkunç boyutlarda olabilir. Böyle durumlarda şebekenin 360 derece izlenebilmesi ve analiz edilmesi gerekir. Bunun için de TAP ‘ler tarafından toplanan verilerin izleme ve analiz platformlarına derli toplu taşınması/iletilmesi gerekir ki bu da Packet Broker’lar ile sağlanır.
Savunma Sektörü, gerçek anlamda BT güvenliği anlamına gelir ki burada “Zero Trust” siber güvenlik modeli ile “Kurumsal Savunma Yapısı” (JEDI) vb. programlar esas alınmaktadır. Gerektiğinde “zorlu şartlarda” çalışarak verimlilik, ölçeklendirilebilirlik, yüksek performanslı ve şebekede hatasız izleme esastır. Bunun için ör: “Military-Grade TAP for Rugged Environment” tipi Tap’ler hiçbir paket kaybı olmadan 10/100/1000 M bakır bağlantı ile “çift yönlü” trafik akışı sağlar.
Daha önce “3 katmanlı (Tier-3)” olarak kurgulanan telekom şebekelerde, toplayıcıların (aggregator) da gelmesi ile “4 katmanlı (Tier-4) bir yapı meydana getirilmiş olup normal ve hibrid (bakır/fiber) modeller ile paket transferinde kesinti yaşamadan ilgili haberleşme protokollerini destekleyerek trafiğin gözetleme platformlarına iletimi sağlanmaktadır. Özellikler arasında: - Yük dengeleme (Load Balancing) - Seviye2-4 arası filtreleme - GRE, VxLan, ERSPAN vb. tünelleme (Tunneling) - Time Stamping (Zaman etiketi), packet slicing (paket dilimleme) vb. özellikler. - Deduplication (Fazla olan bilgilerin çıkarılması) vb özellikler mevcuttur.
IDS salt dinleme izleme çözümüdür, ağ altyapısına bant dışı yerleştirilir, gerçek zamanlı trafiği analiz etmez, verilerin bir kopyasını alır. Bir IDS aracının bu verilere erişmesinin iki yolu, anahtardaki SPAN/yansıtma bağlantı noktaları veya ağ TAP'leridir. SPAN genellikle düşük kullanımlı uygulamalar için kullanılır ve paketleri düşürdüğü veya değiştirdiği ve tehditleri maskelediği bilinmektedir. Ağ TAP'si, fiziksel hataları ileten ve bu verileri birden çok hedefe gönderme esnekliği sağlayan tam çift yönlü trafik kopyaları oluşturur. IDS birçok ağ kesimini işliyorsa, güvenlik algılamasını optimize etmek için verileri düzene sokmak için bir ağ TAP'si ve ağ paket broker’i kullanılır.
Modern IPS araçları, dahili veya yerleşik bypass için eklenti seçeneklerine sahip olabilir; Bu, bazı arıza kullanım durumlarında faydalı olabilir, ancak yazılım arızaları gibi ek güvenlik açıklarını açık bırakır. Korumalı alan, sorun giderme ve optimize etme esnekliği ve maliyet sağlamaz. Harici bir baypas kullanma konusunda sektördeki en iyi uygulamalardan daha ağır basar. Bypass TAP'ler, güncellemeler, yamaların yüklenmesi, bakım veya sorun giderme için araçları kolayca bant dışına çıkarmanıza olanak tanıyarak ağ kesinti süresini azaltır. Böylece hat içi geri göndermeden önce optimize etmek ve doğrulamak için kullanılır. Ağınızdaki tek hata noktalarını ortadan kaldırmak için tasarlanmıştır.
GARLAND NETWORK AĞIMIZA KATILIN

Kaynaklar

Çözüm Özetleri

Nasıl yapıldığını mı merak ediyorsunuz ? Tüm çözüm özetleri için kaynaklar sayfamızı ziyaret edin.

GARLAND çözüm özetleri.

DAHA FAZLASI

Teknik Dokümanlar

İlgilendiğiniz ürüne ait teknik dokümanlara ulaşın.GARLAND teknik belgeleri için daha fazlasını öğrenin.

GARLAND teknik dokümanlar.

DAHA FAZLASI

Videolar

GARLAND ürün videoları burada. GARLAND teknik videoları ve daha fazlası hakkında bilgi alın.

GARLAND videoları sizin için derledik.

DAHA FAZLASI

Bize Ulaşın

*İsim:

* Soyisim:

*Şirket:

*Telefon:

*Kurumsal Mail:

*Göreviniz:

*Ülke :

* Sektör:

*Bize Nasıl Ulaştınız?:

*Mesajınız: